Voetreflexplusbehandeling

Een voetreflexbehandeling kan klachtgericht zijn of gewoon ter ontspanning en preventief. Zoals enkele cliënten in mijn praktijk zeggen: “ik kom gewoon voor de lekker”.

Wanneer je aan een gerichte klacht wil werken volgt eerst een intakegesprek waarin de gezondheidssituatie jou vanuit de algehele mens bekeken. Ik werk vanuit de Traditionele Chinese Geneeskunde met de 5 elementenleer (water, hout, vuur, aarde en metaal).

Daarna worden de voeten bekeken en onderzocht op pijnlijke reflexzones.

Vanuit deze verzamelde gegevens wordt een behandelplan opgesteld om de klacht en onderliggende oorzaak van binnenuit aan te pakken.

Na ongeveer 5 behandelingen kijken we samen hoe het tot op heden gaat en maken we eventueel vervolgafspraken. Afhankelijk van de duur en ernst van de klacht kijken we samen hoeveel behandelingen nodig zijn.

Indien nodig zal ik aanvullende adviezen geven om je gezondheid te verbeteren en om zelf actief mee aan de slag te gaan voor je herstel.

Tijdens een behandeling worden altijd de voeten en onderbenen gemasseerd. Het is wenselijk om een broek te dragen die zonder afknellen kan worden opgestroopt tot boven de knie of natuurlijk een korte broek of rok. Naast de voeten en benen kan het zijn, afhankelijk van de behandeling, dat de armen/ handen en hoofd ook worden meegenomen in de massage.

Een behandeling start met een voetenbadje waarbij kort wordt besproken hoe het gaat. Na afloop staat een glaasje water of een kop thee voor je klaar en wordt de behandeling kort nabesproken.

logo de voetsalon