Lonneke Kempen - De Voetsalon

Mijn naam is Lonneke Kempen (1982) en ik woon samen met mijn vriend en 2 kinderen in Helden. Vanaf jongs af aan vind ik de werking van het menselijk lichaam interessant. Uiteindelijk niet gek dat ik een zorggerelateerde opleiding ging doen. In 2004 ben ik afgestudeerd als verpleegkundige aan de HBO-V. Echter Na 2 jaar met veel passie in de zorg gewerkt te hebben gewerkt, kreeg ik na een ongelukje langdurige voetklachten, waardoor ik helaas mijn vak niet meer kon uitoefenen. In de reguliere zorg heb ik verschillende therapieën en behandelingen ondergaan die geen tot weinig verbetering gaven. Een operatie werd geopperd, maar zou erg risicovol zijn en de klachten mogelijk verergeren. Na veel omwegen kwam ik bij een voetreflextherapeut terecht en na enkele behandelingen voelde ik verbetering. Waar ik al 2 jaar met klachten liep, kon ik na een aantal maanden weer gewoon lopen zonder pijn, sporten en dingen doen die ik wilde.

Toen werd mijn fascinatie aangewakkerd -in voetreflextherapie, deze manier van je gezondheid verbeteren was voor mij immers bijzonder effectief gebleken. Inmiddels had ik een nieuwe, leuke uitdaging in de zorg, maar ik bleef altijd geïnteresseerd in voetreflextherapie. Vele jaren verder, met inmiddels 2 jonge kinderen en een drukke parttime baan, vond ik het lastig om alle ballen in de lucht te houden. Opeens begon het te kriebelen en besloot ik te informeren voor een opleiding Voetreflex Plus bij Total Health.

In 2017 startte ik met de opleiding en in 2020 rondde ik deze succesvol af en mag ik mezelf voetreflex Plus therapeut noemen. Ik vind het bijzonder dat ik nu mijn kennis van de reguliere gezondheidszorg mag bundelen met complementaire gezondheidszorg, zoals voetreflextherapie. Complementair betekent letterlijk aanvullend en kan ook naast reguliere zorg worden toegepast. Beide zijn onmisbaar en kunnen elkaar versterken.

Wat ik leuk vind om te doen:
Mensen door middel van ontspanning weer hun lijf te laten voelen, mensen bewust maken hoe ze zelf kunnen zorgen voor een betere gezondheid van lichaam en geest. En mensen enthousiast maken over complementaire zorg. Ik ben gedreven om mijn kennis steeds verder uit te breiden, jaarlijks volg ik dan ook bijscholingen op het gebied van voetreflextherapie en/ -of complementaire zorg.

Aangezien ik lid ben van de VNRT (Vereniging van Nederlandse Reflexzone Therapeuten), geregistreerd bij de RBCZ (Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg) en aangesloten bij de SCAG, voldoe ik aan de Wkkgz.

logo de voetsalon